Pol's Freeze Fresh Лиофилизирани плодове, Ябълка и Ягода, 20 г
100% плод, без добавена захар и консерванти
97% запазена хранителна стойност
Запазена молекулярна структура, запазена форма на продукта
Как работи процесът на лиофилизиране?
Процесът на лиофилизиране се състои от три основни етапа:
Замразяване: Продуктът първо се замразява при много ниски температури. Този етап позволява на водата да се превърне в твърдо вещество (лед). Замразеният продукт предотвратява микробната активност, като спира мобилността на водните молекули.
Сублимация (първично сушене): След като продуктът е замразен, той се поставя в среда с ниско налягане. При това ниско налягане ледът се превръща директно в пара (сублимира) и се изпарява от продукта. На този етап по-голямата част от водата в продукта се отстранява.
Вторично сушене: Когато процесът на първично сушене приключи, продуктът все още съдържа много малко количество влага. Температурата се повишава, за да се отстрани тази влага, и последната останала водна пара се отстранява, което прави продукта напълно изсушен.