Плодовете на акай съдържат огромни количества антиоксиданти, витамин В1, В2, В3, витамин Е, витамин С, фосфор, калций, калий, фибри, протеини, както и добри мастни киселини.
Изследванията показват, че невероятните нива на антиоксиданти в акай могат да помогнат за регулиране нивата на холестерола в тялото ви.
Зърното акай спомага за увеличаване на метаболизма на организма и ви помага да се отървете от излишните килограми чрез изгаряне на мазнини, благодарение на високото си съдържание на мастни киселини Омега-3 и Омега-6, които не се произвеждат от организма. Освен това зрънцето Acai има способността да контролира апетита благодарение на високото си съдържание на фибри, което засища глада. Помага и за правилното движение на храната в храносмилателния тракт.
Антоцианините, съдържащи се в акай помагат за неутрализиране на ензимите, които разрушават съединителната тъкан. Тяхната антиоксидантна способност предотвратява увреждането на свободните радикали на съединителните тъкани и може да помогне за възстановяването на увредените протеини в стените на кръвоносните съдове.
Чрез предотвратяване на тирозиновата нитрация, свойствата на антоцианините в акай могат да помогнат за защита срещу неврологични заболявания. Установено е, че първичните антоцианини в Acai, известни като Цианидин-3-глюкозид, допринасят за обръщането на свързаните с възрастта неврологични дефицити.
Начин на употреба: Приемайте 1 капсула, два пъти дневно, по време на хранене.